Wednesday, June 22, 2005

Op zoek naar de vervanger van de twister.

Zondag 19 juni en bloedheet. In Heusden-Zolder bellen we in de broedersstraat 11 aan bij Marcel Reymen van pro-fitness. We lopen om het huis en krijgen de garage met ligfietsen in het vizier. Keurig gestapeld en elke fiets opgepoetst. Na even testen neem ik het easyracers-type en mijn vrouw een Rans-V langewielbasisfiets. Voor zover ik weet is dit de enige plaats waar je ze kan testen in Belgiƫ. De andere ligfietshandelaars blijken niet zo gewonnen voor deze tweewielers.
Het zitje is rechter dan bij een ligfiets, je zou deze fietsen dan ook beter 'zitfietsen' noemen. En dit heeft als nadeel dat je wel een houten zitvlak kunt krijgen als je lang fietst. Voordeel is het ontspannen rijden, je hoeft je hoofd niet naar voren te buigen. Bij de easyracer staan de trappers laag. Je rijdt zoals je op een stoel zit. Bij de Rans bevindt het crankstel zich beduidend hoger. Dit zou in een snellere fiets moeten resulteren, maar dat was niet merkbaar tijdens ons ritje. Het zijn echte toerfietsen. Dit is zalig rijden. Gek dat er niet meer mensen met dit type fiets rondrijden. Het frame komt wat retro over, maar dat kan de pret niet drukken. Wat doortrappen en je bolt zo 30 per uur. In tegenstelling tot de OKE-JA, batavus-relaxx en de meeste Bike-E types, rijdt deze versie erg snel. Een minpuntje was de lengte van het stuur dat niet instelbaar was. Bij aankoop zal je de juiste maat moeten bestellen, zodat je niet met gestrekte armen hoeft te rijden.
Dit wordt alvast een kandidaat voor mijn volgende aankoop. Nu de Seiran (Challenge) eens onder handen nemen.

Tuesday, June 14, 2005

Cycle vision 2005.

We logeerden op 20 km onder Zandvoort in een hotelletje in Noordwijk aan zee. De vrijdagavond brak daar rond 6 uur een stevig onweer los. Het is de eerste keer dat ik de bliksem in mijn hand voel als een ontlading van statische elektriciteit. Zaterdag fietsten we naar CV door de duinen, wind in de rug. Het ligfietsfeest ging voor de eerste maal niet in Lelystad door. Alles stond hier dichter bij elkaar, een pluspunt. Minder ver lopen dus tenzij je heel het parcours van de wedstrijdrijders te voet wou afleggen. Een gezellige sfeer, redelijk veel volk en verschillende standhouders. Om iets te eten moest je goed zoeken. Gek toch, want dat levert extra euro's op voor de organizatoren. Sommige standhouders kunnen hun waar toch wat beter presenteren: gecrashte fietsen stel je niet ten toon. Maar we mogen niet klagen: op de meeste standen was iets nieuws of origineel te zien. Een dagje ontspanning voor de ligfietsfreak...
In de wedstrijden rijden steeds meer velomobielen mee. Door de uitstekende stroomlijn behalen ze gemiddelden tot 70 km per uur (op vlak parcours) en hier in Zandvoort (heuvelachtig en zeer veel wind) tot 50 km per uur.
Ieder 'versiert' zijn velomobiel: zebra, koe, Ierse tekening, ... Rechtsboven zie je de verschillende boxen in Zandvoort waar de standhouders hun waar aanprezen.

Monday, June 13, 2005

Bert in formule 1.

Op de filmset van studio 100, waar de nieuwe kabouter plop-film wordt gedraaid, kon acteur Bert Cosemans het niet laten om even in mijn velomobiel te kruipen. De filmcrew was 400 meter van mijn huis in een tuin aan het opnemen. Luttele seconden na deze foto stond hij tussen onzichtbare kabouters te acteren. Foto's van de filmset mogen helaas niet op het internet...

Nieuwe banden.

Zoals je op de foto ziet, waren de Vredestein s-licks na 6700 km doorgesleten. Het zwarte rubber was verdwenen en de antileklaag verscheen. Op Cycle Vision heb ik de Schwalbe Marathon plus banden, die te groot waren, gewisseld met de gewone marathons. Ze passen er juist op en bollen uitstekend! Nu ik dit schrijf staat er al 6900 km op de teller. Benieuwd hoe lang zij het uithouden.

Sunday, June 05, 2005

Versatile op Cycle vision.

Eindelijk krijgen we een prototype van het nieuwe kapje tegen de regen te zien. De zijkant is open en vooraan komt er nog een klein ruitje tussen de spiegels. Het lijkt wel een racemonster. Einde juni beschikbaar.
Het prototype van het kapje waar nu mee geƫxperimenteerd wordt. Hier voorlopig nog met plakband bevestigd. Achteraan komen er drukknopen. Het wordt oprolbaar zodat je het kan meenemen in je velomobiel.
Enkele wijzigingen t.o.v. mijn Versatile.
De batterij staat nu aan de linkerzijde, een ander computertje er in en de verf wordt aan de buitenzijde gespoten.

Wednesday, June 01, 2005

T-shirt voor cycle vision 2005.

Om de herkenbaarheid te vergroten heb ik een t-shirt (wit) laten drukken met op de voor- en achterzijde een foto van mijn Versatile nr. 007. De omgeving rond de velomobiel is wit gemaakt met photoshop. (Kees heeft gelijkaardig oranje t-shirt met 'mango 34' op.)
Dinsdag heb ik een cd met de foto's in een winkel waar ze t-shirts drukken afgegeven en donderdagavond is hij klaar.
Op de achterzijde staat de boven-achterzijde van mijn Versatile. Binnenin mijn voornaam. Spreek me dus gerust aan voor een babbeltje, want dat is de bedoeling.