Saturday, February 19, 2005

Versatile terug thuis.

Vrijdagavond bracht Manu de Versatile mee uit Dronten. In Nederland in de sneeuw vertrokken, bij Challenge nog enkele fietsen ophalen en dan via Antwerpen zo naar Waasmunster. Na het uitladen plaatste ik de velomobiel in zijn hok en praatte met Manu nog wat na bij een geurige koffie over ligfietsverkoop en vloerverwarming... André Vrielink blijkt met een klaplong in het ziekenhuis te liggen. Laat ons hopen dat hj spoedig herstelt.
Zaterdagmorgen even met de Versatile gaan rijden. Er zit nieuwe olie in de Rohloffnaaf en het schakelen gaat iets steviger. Ook de remmen zijn 'aangespannen' . Je moet wat harder knijpen om tot stilstand te komen. De veerpoten zijn uit elkaar gehaald en de dichtingsrubbers zouden zijn vervangen. Van sporing was er na 5000 km geen sprake. Ik kan met dezelfde banden verder rijden. Nu moet hij na 15.000 km opnieuw binnen voor controle.
Na een weekje met de twister, vallen je wel verschillen op. Zo is de vering met een groot wiel zachter, maar het stoeltje van de Versatile is stukken beter. Men blijkt bij Flevobike de 'greenmachine' van welleer verder te ontwikkelen, met een gelijkaardig stoeltje en een volledig ingepakte ketting. Misschien ter vervanging van de meer dan 30.000 km gereden twister??? Voor in de zomer, als het te warm wordt in de Versatile.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home